Skip to main content
  • NovaRock 2024

    NovaRock 2024

    NOVAROCK 13 - 17. June 2024 Nickelsdorf, Austria

     Nova Rock 2024 je hudební festival, který se bude konat...

    přečíst

  • Program MGCDF 2023

    Program MGCDF 2023

    Program MetalGate Czech Death Fest: 2023 uveřejněn!

    přečíst

  • NTEY DF 2023

    NTEY DF 2023

    !!! 30 let Fleshless a 10 výročí NTEY DF!!!

    přečíst

bře04

METALGATE RECORDS UVÁDÍ: LIVEEVIL – BLACK TRACKS

MetalGate Tiskové zprávy

 

MetalGate

 
   Moravsko – norská cyber metalová kapela LIVEEVIL právě završila své dvouleté úsilí a nadělila nám své čtvrté řadové album „Black Tracks“. Navzdory svému temnému názvu se jedná o sadu devíti svižných a povětšině melodických elektronických pecek, které nesou nezaměnitelný rukopis jedné z ikon českého metalu a frontmana kapely, Petra Staňka.
   Nové album je pozoruhodné z několika hledisek. Je zajímavé svým uměleckým záměrem, stojí za ním silný mezinárodní příběh a účinkuje na něm kromě kapely hned několik hostů.
   Album se natáčelo déle než rok, nejprve v Praze (studio Soundevice), poté v Helsinkách (Nosturi). Mix proběhl opět ve Finsku (studio SN-Audio Jyväskylä), stejně tak mastering, který obstaral Mr. Svante ze studia Chartmakers. Album pak produkoval Kärtsy Hatakka, frontman finských Waltari.
   Ke spolupráci přizval Petr Staněk vokalisty Andreu Baslovou, Roberta Picku a též producent Kärtsy si na albu s chutí zazpíval. Bicí nástroje obsloužil na celém albu jako host bubeník David Bartošek.
   Výsledkem této mnohovrstvé spolupráce je album s hutným zvukem a nabité elektrizující atmosférou, mířící do trochu jiných vod, než jsou v českém metalu běžné.  le bt cd
   Jednotlivé skladby, obsahující zdánlivě nesourodé náměty, jsou propojeny myšlenkou osamělosti, ale osamělosti s pocitem, že někdo se dívá. A ten někdo možná není z tohoto světa. Tuto myšlenku shrnul Petr Staněk v úvodním monologu skladby „Vibes“ : „Každá sekunda našeho bytí je jedinečným momentem ve sledování neustále nových událostí. Vesmír se rozprostírá do nekonečných hlubin, kde také žijí další rasy. Ve víře, že nejsou sami, pohybují se v různých trajektoriích až nebezpečně blízko kolem naší sluneční soustavy. V momentě, kdy objeví naší planetu, již nebudeme sami. Již nebudeme zdaleka tak jistí jako dnes. Osud zítřků nám zůstane zahalený v mlze jako nikdy předtím v hi(t)storii lidstva.“
   Vydání alba je podpořeno severským turné (spolu s litevskou kapelou Factor). Turné startuje 4. 3. 2016 v Plzni a přes Brno zavede LIVEEVIL na Slovensko, do Polska, Litvy, Lotyška a Estonska. Finále turné je pak ve Finsku.
   Nové album LIVEEVIL s názvem „Black Tracks“ vychází u MetalGate Records ve formátu digipak a můžete si ho zakoupit prostřednictvím našeho e-shopu, digitálně na portálu Metal OnLine, či na jednom z prodejních míst, jejichž seznam naleznete na našem webu.

www.liveevil.cz
www.metalgate.cz

Napsat komentář

Komentujete jako host.

 
Postaveno na Joomla! & YOOtheme.
Copyright © 2011 - 2023 CreedNet.cz - všechna práva vyhrazena.